Resim yapmak tıpkı kitap okumak gibi ,spor yapmak gibi, zamanı değerlendirmek gibi ,bir şeyler üretmek insanı olumlu yönde motive ederek hayatı sevmesine başkalarına karşı yapıcı bir yaklaşıma insana ,doğaya ,diğer canlılara karşı sorumlu hissederek saglıklı bir toplum bilincinin gelişmesine katkı sağlar. Böylece insan daha sosyal , hoşgörülü pozitif düşünen bireyler olarak toplumda saygınlıgı artar. Bunun yanında yaptığı çalışmaları zaman içinde geliştirerek sergiler ve tanıtımlar yapabilir.
Güzel Sanatlar Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursları.
Özel yetenek sınavlarına hazırlık Kadıköy resim kursları, Göztepe resim kursu, Beykoz resim kursu, Üsküdar resim kursu,Maltepe resim kursu.Kartal resim kursu, Ümraniye resim kursu, Kartal resim kursu.
Resim Kursu
Resim kursu her seviyedeki öğrenciler için tasarlanmıştır. Anatomi sanat resim kursunda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim verilmektedir. Farklı resim yapma teknikleri, malzemeleri öğrenme fırsatı vermektedir.
Resim kurslarının amacı, öğrencilere farklı resim teknikleri öğretmek, sanat tarihini ve estetik kavramlarını keşfetmelerine yardımcı olmak, ve onların yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu kurslar genellikle sınıf içi atölye çalışmaları, bireysel proje çalışmaları, bireysel çalışma sunumu ve sergileri gibi etkinlikler içerir.
Resim kursuna başlarken önce, hangi seviyede olduğunuzu belirlemek için çeşitli çalışma teknikleri yapılabilir. Daha sonra, kişisel gelişiminize bağlı olarak farklı teknikleri öğrenerek kişisel gelişimine olumlu yönde etkiler. Resim kursu gençlerin hayal gücü gelişimine ve yeni bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olur.
Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık
Önerilerimizden bazıları,
1- Özel yetenek sınavlarına hazırlık sürecinde zamanı iyi değerlendirin. Usanmadan yorulmadan eskiz çalışmalarına devam edin. Alıştırmalar yapın. Önceki yıllardan çıkmış soruları çözün. Küçük skeçler çiziminizi geliştirir.
2- Özel yetenek sınavlarına hazırlanmak için düzenli ve planlı bir çalışma yapmanız gerekir. Her gün belirli bir zaman ayırarak çalışmaya devam edin.
3-Size verilen konular üzerinden soruları anlama ve çözme becerinizi geliştirmek önemlidir. Bu becerilerinizi geliştirmek için sürekli pratikler yapın.
4- Hatalarınızı analiz edin ve bunları tekrar yapmamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini gözden geçirin. Bu durum sizin daha verimli çalışmanıza yardımcı olur.
5- Motivasyonunuzu koruyun. Özel yetenek sınavlarına hazırlık uzun ve yorucu bir süreçtir. Ancak günlük planlı çalışarak bu süreci kolaylaştırabilirsiniz. Kendinize küçük hedefler belirleyin. Bu hedefleri gerçekleştirdiğinizde kendinizi ödüllendirin.
6- Dikkatinizi toparlamaya ve odaklanmaya önem verin. Yetenek sınavlarında dikkatinizi korumak ve konuya odaklanmak başarılı bir sonuç almanıza yardımcı olur.
7- Özel yetenek sınavlarına hazırlıkta temelde dikkat edilmesi gereken hususların başında iyi bir gözlemci olmanız gerekir. Gözlemlediğiniz canlı ve cansız nesneleri, varlıkları eskiz ederek hızlı ve hatalarınızı azaltan çizim becerinizi geliştirmiş olursunuz. Böylece kurallara uygun çalışmalar ortaya çıkar.
Anatomi Sanat Resim Kursu ailesi olarak çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dileriz.
Güzel Sanatlar Yetenek Sınavına Hazırlık Aşamaları
Güzel sanatlar fakülteleri yetenek sınavlarına hazırlık sistemli ve planlı bir süreci gerekmektedir. Bu süreçte M.E.B onaylı bir müfredata bağlı olarak eğitim kurumundan güzel sanatlara hazırlık eğitim almanız gerekmektedir. Yetenek sınavları uygulama olarak yapılmakta ve yetenek sınavına katıldığınız üniversitenin soru stiline bağlı olarak imgesel (hayalden) , bakarak obje kompozisyon , canlı model olarak veya tamamen imgesel şeklinde karakalem çizimleri üzerinden değerlendirilmektedir. Karakalem tekniğiyle yapılacak yetenek sınavlarında başarılı olabilmeniz için gerekli el becerisi , çizgi, oran, orantı, düzenleme, perspektif, ton, ışık, gölge, plan, insan anatomisi ,iç mekan ,dış mekan, doku ve kompozisyon konuları suluboya, kuruboya, pastel tekniğiyle çalışmalar yaparak çizim tekniklerini öğrenerek geliştirmenize yardımcı olacaktır. Böylece yetenek sınavlarında başarılı olacaksınız.
YETENEK SINAVLARI
2020 yetenek sınavları uygulamalarında Devlet üniversitelerinin büyük bir bölümü, güzel sanatlar fakülteleri yetenek sınavlarıyla öğrenci alan bölümlerinin yetenek sınavlarına katılabilmek için gerekli olan TYT taban puanlarını düşürdü! Mimar Sinan Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi önceki yıllarda 225 ve üzerinde puanla aldığı Grafik Tasarım 150 TYT puanı, Heykel, Seramik ve Cam, Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu bölümlerinin yetenek sınavlarına giriş koşulu olan taban puanı 185 olarak açıklandı.
Tekstil ve Moda Tasarımı, Sahne Dekoru ve Kostümü 200 taban puanı olarak açıkladı. Marmara Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi ise; yetenekle alan tüm bölümlerin taban puanını 185 olarak açıkladı. Kocaeli Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi 150 TYT puanına düşürdü. Eskişehir Anadolu Üniversitesi de 150 puana düşürdü. Çanakkale Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi, Dokuz Eylül üniversitesi güzel sanatlar fakültesi de 150 puan olarak açıkladı.
Taban puanların düşürülmesi , yetenek sınavlarına hazırlanan , çizgileri iyi olan ancak TYT puanı yüksek olmayan adaylar da özel yetenek sınavlarına girme hakkı kazanmış oldular. Bu durum özel yetenek sınavlarına katılım sayısını arttıracaktır. Her ne kadar taban puanları düşse de yetenek sınavları sonucunda oluşacak başarı sırası asil ve yedek listelerin oluşmasında TYT puanının katkısı çok daha fazla olacaktır. Sıralama ortaögretim puanı, TYT puanı ve çizim puanı üzerinden oluşacaktır. Bu durumda, TYT puanı 150 ve üzerinde olanlar yetenek sınavlarında çok daha iyi bir çizim yapmaları gerekmektedir. Özel yetenek sınavlarına hazırlanırken bu etkenleri göz önüne almanız sizin için faydalı olacaktır.
YURTDIŞI PORTFOLYO HAZIRLIK KURSLARI
Portfolyo öncelikle yurtdışı güzel sanatlar fakülteleri için tercih edilen kişiye özgü sanat çalışmalarının yer aldığı özgün çizimlerdir. Portfolyo hazırlama süreci kişinin ilgi, alaka, bilgi ve becerilerine göre farklılık göstermektedir. Genellikle birkaç ayda bitebilir. Bazende bir yıldan fazla hazırlık süreci gerekebilir. Portfolyonuzu hazırlarken kişisel tekniğinizi ön plana çıkararak kendi gözlemlerinizin ön plana çıktığı ve sizin tasarımlarınız olduğunu anlatan özgün çizimler yapmanız gerekir. Yurtdışı üniversiteleri güzel sanatlar fakültelerine kayıt için portfolyo en önemli kayıt şartlarındandır.
Portfolyo hazırlama kurslarımızda öğrenecekleriniz;
*Çizim çalışmaları ve çizim tekniklerinin gelişmesi.
*Renk tanımları, çeşitleri, renk uygulamaları.
*Desen tanımı ve desen çalışmaları.
*Işık ,gölge, tonlama çalışmaları.
*Kompozisyon tanımı, kompozisyon çalışmaları.
*Perspektif tanımı , perspektif çeşitleri ve uygulamalı çalışmaları.
*Kolaj tanımı , malzemeleri, kolaj çalışmaları.
*Portfolyo sunum dosyası nasıl olmalı, içerisinde neler bulunmalı ve sıralaması ne şekilde olmalı gibi detay bilgilendirme eğitimleri ve uygulamaları verilmektedir.
MODA TASARIMI HAKKINDA BİLGİLER
Moda yenilik , farklılık anlamına gelir. Her alanda yenilik, kıyafetler, ayakkabılar, kişisel kullanım eşyaları, yapıların dış yüzeyinde ki değişiklikler , yenileşme ve modernizm modanın içerisinde ki kavramlar olarak ortaya çıkar. Moda tasarımı toplumun farklı bölümlerinde ,özellikle genç bireylerin yenilik (inovasyon) ve farklı olma ihtiyacını, karşılamak üzere oluşan moda ve tekstil tasarım endüstriyel alanını içerir. Moda kişilerin yaşamlarında farklılıklar ve kendilerini mutlu hissetmeleri için önemli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç zamana göre değişiklikler göstermektedir. Bu değişiklikler ve ortaya çıkan moda akımları tamamen toplumun beğenisi ve kabul görmesiyle alakalıdır. Bu alanda yer edinmek iyi bir meslek ve hatırı sayılır kazanca sahip olmak için iyi bir eğitim almak gerekir. Günümüzde genellikle toplumun büyük kesimi hazır giyim tercih etmektedir. Gelir durumu daha iyi olanlar ise kişiye özel tasarımlar yaptırmayı tercih etmektedirler.
Moda tasarımı alanında yer edinmek için güncel trendleri çok iyi gözlemleyip takip etmek gerekir. Böylece alacağınız eğitimlerle kendinize özgü stiller geliştirip modanın renkli dünyasında farklı bir tarza, farklı bir ve kabul gören bir trende ulaşıp ürünlerinizle zihinlere görsel olarak yerleşirsiniz. Çünkü moda her birey için vazgeçilmez temel bir ihtiyaçtır. Bir yaşam biçimidir. Her geçen gün gelişen ve yenilenen bir sanayi ,istihdam ,üretim sektörüdür. Bu nedenle gençlerin bu alanı tercihleri giderek artmaktadır. Tıpkı insanların temel gereksinim ihtiyaçları gibi her zaman geçerli ve günceldir. Bu nedenle insanlar hep aynı kıyafetleri giymek istemezler.Bu alanda farklı tasarımlar geliştiren, sıra dışı ürünler üretmeyi başaran tasarımcılar bir adım öne çıkar. Tabi ki kazançları da ona bağlı olarak artar. Moda tasarımcılarının hayal gücü çok farklı çalışarak yeni şeyler üretir. Bu nedenledir ki çok fazla tasarımcı, stilist, desen tasarımcılarına ihtiyaç vardır.Özellikle desen tasarımı alanı ülkemizde yetişmiş eleman bulmakta zorluk çekilmekte yeterince bilinmeyen ancak istihdam olanakları çok iyi olan bir alandır.
ÖZEL YETENEK SINAVLARI VE TYT’NİN ÖNEMİ
Yetenek Sınavları ve TYT Önemi
TYT sınavına hazırlanırken öncelikle disiplinli çalışmanızı saglayacak bir çalışma planı yapmanız ve bu plana uygun olarak sınavlara hazırlanmanızdır. Birinci kural; zamanı iyi yönetmeyi öğrenmeniz gerekir.Çalışmalarınızı süre tutarak yapın.
Güzel sanatlar fakülteleri yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler ve lise mezunlarının dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi de TYT Temel yeterlilik testinde başarılı olabilmek için sıkı bir çalışma disiplini içerisinde bu sınava hazırlanmaktır. TYT sınavında her soru başarı sıralaması için çok kıymetli. Sınavda sorulara emin olarak cevap vermenin yanında eğer soruyu bilmiyorsanız , yanlış işaretlemektense boş bırakmak başarı sıralaması ve alacağınız puanı etkilemektedir.
Türkçe konularında dil bilgisi ,anlatım bozuklukları, yazım yanlışları, sözcükte yapı, imla, noktalama gibi konuları tamamladıktan sonra bolca soru çözümlerini süre tutarak yapın. Bu size zamanı kullanmayı öğretir. Türkçe sorularında net sayınızı paragraf soruları belirlemektedir. Bu nedenle her gün en az 100 paragraf sorusu çözün.Bununla alakalı kitaplar romanlar okumaya devam edin. Bu sayede paragraf sorularını daha hızlı okuyup yorumlayıp çözüme ulaşırsınız. Matematik sorularında ise; problem sorularına ağırlık verin! Günlük 30 problem sorusu çözerek TYT sınavında net sayınız artar. Sosyal bilimler testinde ayrıca çalışmanız gereken iki ders ise Din kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe. Bu derslerden 5’er soru çıkmaktadır. Bu derslerle alakalı konu anlatımlı ve bölüm testli sorulardan faydalanabilirsiniz. Deneme sınavlarında amaç; konu eksiklerini tespit edip sınava daha iyi hazırlanmaktır. Unutmayın ki ;TYT sınavında alacağınız puan üniversitelere göre değişen taban TYT puanı ve üzerindeki alacağınız puanlar güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavlarındaki alacağınız puan ve başarı sıranızı etkilemektedir. Bu hususları dikkate alarak hazırlanmanızı tavsiye ederiz
Özel yetenek gerektiren programların sınavları yetenek sınavlarına gireceğiniz üniversiteler tarafından yapılmaktadır. Yetenek sınavı ve değerlendirmesi ilgili üniversite tarafından yürütülür. Özel yetenek sınavı gerektiren programlar ÖSYM yüksek öğretim kurumları sınavı (YKS) kılavuzunda’ki Tablo 5’te yer almaktadır. Tablo 5’te yer alan yükseköğretim programlarının sınavlarına başvurabilmek için 2019-TYT puanının en az 150 olması gerekmektedir. Bu programlara en az kaç puan almış adayların başvurabileceklerine ilgili üniversiteler tarafından karar verilerek, ilgili yükseköğretim kurumunca duyurulacaktır. Bu tablodaki yükseköğretim programları için özel yetenek sınavları Yükseköğretim Kurulunun belirlediği ilke ve kurallar doğrultusunda, bu programların bağlı olduğu yükseköğretim kurumları tarafından yapılacaktır. Başvuru şartları ilgili kurumlar tarafından başvuru için internet sayfalarında verilecek duyurularda yer alacaktır.Tablo 5’te yer alan yükseköğretim programının özelliğine göre, yetenek sınavları üniversitelerce hazırlanacak, uygulanacak ve sınavın sonuçları toplanarak bir puan hâlinde ifade edilecektir. Bu puana Özel Yetenek Sınavı Puanı (ÖYSP) denir. Üniversiteler, Özel Yetenek Sınavına giren adayların Ortaöğretim Başarı Puanlarını (OBP), ÖSYM’nin internet adresinden 2019-YKS sonuçları açıklandıktan sonra öğrenebileceklerdir. a) Özel Yetenek Sınavı Puanı Standart Puanı (ÖYSP-SP) b) Ortaöğretim Başarı Puanı c) 2019-TYT Puanı (TYT-P): Temel yeterlilik testi puanı
Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması için aşağıdaki üç puan belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır. Özel Yetenek Sınavı Puanının (ÖYSP) ağırlıklandırmaya girebilmesi için bu puanların standart puanlara çevrilmesi gerekir. ÖYSP’lerin standart puana çevrilmesi için önce ÖYSP dağılımının ortalaması ve standart sapması hesaplanacak, daha sonra da her aday için aşağıdaki formül kullanılarak ÖYSP Standart Puanı hesaplanacaktır. Bu durumda her adayın bir ÖYSP Standart Puanı (ÖYSP-SP) olacaktır. ÖYSP-SP dağılımının ortalaması 50, standart sapması 10’dur. Yerleştirmeye esas olacak puan (Yerleştirme puanı = YP) aşağıdaki formül kullanılarak hesaplanacaktır. a) Aday aynı alandan geliyorsa (30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar için uygulanmayacaktır.) YP = ( 1,17 x ÖYSP-SP ) + ( 0,11 x OBP ) + ( 0,22 x TYT-P ) + ( 0,03 x OBP ) b) Aday diğer alanlardan geliyorsa YP = ( 1,17 x ÖYSP-SP ) + ( 0,11 x OBP ) + ( 0,22 x TYT-P ) 2018-YKS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülecektir. Adaylar YP puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere sıraya konacak ve kontenjan sayısı kadar aday sınavı kazanmış olacaktır. 2020-YKS’den itibaren özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmek için adayların TYT puanının en düşük 300 bininci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.
Özetle söylemek gerekirse TYT sınavında göstereceğiniz başarı üniversitelere göre değişen taban TYT puanı ve üzerindeki alacağınız puanlar güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavlarındaki alacağınız puan ve başarı sıranızı % 22 etkilemektedir. Bu hususları dikkate alarak hazırlanmanızı belirtir TYT ve yetenek sınavlarında başarılar dileriz.
SANAT’IN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
SANAT‘IN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
Sanat, insanın duygu, düşünce ve hayallerini, somut ve soyut malzemelerle yaratıcı gücünü kullanarak kişiyi etkileyecek biçimde anlatmasıdır. Güzel sanatlar ise insanların, dış dünyaya yönelik duygu, düşünce ve izlenimlerini çizgi, renk, biçim, ses, söz ve ritm gibi unsurlarla anlatması; edebiyat, müzik, resim, heykel, mimari ve tiyatro gibi faaliyetlerle insanda coşku ve hayranlık uyandırmasıdır. Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır .
Güzel sanatlar insanda hayranlık, estetik heyecan uyandıran, ince bir duygudan, üstün bir sezgiden doğan müzik, resim, heykel, mimarlık, tiyatro ve sinema gibi sanatlardır. Güzel sanatlar; insanlarda heyecan, zevk, hayranlık yaratan sanatlardır.
Güzel sanatlar, hitabettikleri duyulara ve eserlerinin zaman veya uzay çevrelerinde yerleştiklerine göre, ikiye ayrılır :
1. Fonetik sanatlar (edebiyat, musiki);
2. Plâstik sanatlar (resim, heykelcilik, mimarlık) gibi. Bunlar estetiğe bağlıdırlar.
Roger Caillois’ya. göre : “İki güzellik vardır: İnsanın doğada bulduğu güzellikle, kendi yarattığı güzellik.” Diğerine olan hayranlığını da, ötekine olan hayranlığını da aynı sıfatlar belirtir, ister görünüm, ister tablo, ister ağaç, ister tapınak olsun, her zaman, her yerde aynı şeylere hayran olsaydı, hiç bir güzellik kalmayacaktı. Ama durum hiç de böyle değil: güzellik fikri zevklerle birlikte, yani iklimlere, çağlara, hattâ bireylere göre değişir gibi görünüyor. Estetikler alışkanlıktan, eğitimden çıkıyor. Zıt denilebilecek derecede ayrılıyorlar birbirlerinden. Her kültür insana, gizliden gizliye, söylenmemiş eğilimler aşılıyor, o da bunların doğal olduklarına, tarihten ya da okuldan geldiklerine inanıyor. Çevre ancak görüş tarzına etkiyen, gizli aşılayan bir perdenin ardından fark edilir.
Her geleneğin uyuşmaz yığınları içinde çözülebilir kalacak kadar canlı ve güçlü olan bu evrensel, ortak dayanak noktası, olsa olsa doğanın kendisi olabilir. Ondan yola çıkarak, en farklı estetikler birbirlerini tamamlarlar. Güzelliğin kavranılabilir tek kaynağını doğal görünüşler meydana getirir. Doğal olan ya da doğaya göre donanan, doğanın biçimlerini, oranlarını, düzenlerini yeniden meydana getiren ya da benimseyen her şey güzel sayılır. Güzellik izleminin başka kaynağı olamaz. Gerçekten de, insan doğanın karşısında değildir, kendisi de doğadır: madde olarak, hayat olarak, evreni yöneten fizik ve biyolojik yasalara bağlıdır. Bunlar içine işlerler, onu düzenlerler. İnsan bunlarla birleşir, ya da, hiç değilse, bunlardan ayrılamaz.
İnsan, güzellik ölçülerini yalnız doğadan çıkarır. .Doğada, tam anlamıyla çirkinlik, ancak iş yapabilecek bir varlık, kendi başına, onu değiştirmek isteyip de yaptığında başarı gösteremediği zaman belirir, insan, yarattığı zaman yanılabilir, çünkü başarması mümkün olunca, başarısızlığa uğraması da mümkün olur. Görünümler ilgi çekmekten uzak, can sıkıcı olabilir. Kendi başlarına, çirkin değildirler. Ama insan, dinlendirici, büyüleyici, hayranlık verici bahçeler meydana getirmesini biliyorsa, en güzel yerlere reklâm panoları, fabrikalar, garlar, biçimsiz yapılar sokarak onları çirkinleştirmesini de bilir. Doğanın yanılmazlığıyla desteklenmeyen her ekleme tehlikelidir. Sanat başlayınca, hesaplar, yanılma, yanılmama şansları da başlar.
Güzeli, güzelin üzerimizdeki etkilerini konu olarak alan felsefe koluna estetik adı verilir. Gerçeğe erişmek için akla mantık nasıl yol gösterirse, güzeli bulmak için de estetik duyguya öyle yol gösterir. Sanatı her türlü fikir, ahlâk, fayda gibi amaçlardan uzaklaştırarak onu sırf bir duygulanma aracı sayan kurama Estetikçilik denir.
Güzel sanatların konusu; tabiat varlıkları, toplum olaylarıdır. Bilgi, görgü, duygu, düşünce güzel sanatları yaratan temel öğelerdir. Genel olarak, karma karışık olan insan ruhuna, işte ancak, güzel sanatlar bir biçim verebilmektedir.
Sanat: Çizim, sanatın dürüstlüğüdür. Onda aldatmanın olasılığı yoktur. Ya iyidir ya da kötü. ~ Salvador Dali
PLASTİK SANATLAR: Plastik sanatlar, kalıplanabilen veya şekil verilebilen (plastik niteliğe sahip) boya, kil, alçı gibi malzemelerin uygulanmasıyla oluşturulan, resim, heykel, çizim vb. sanatların tümüne verilen genel addır. Daha kapsayıcı ve günümüze daha uygun bir terim olarak görsel kültür kullanımı da yaygınlaşmaktadır. Plastik sanatları oluşturan alt dallar arasında; resim, heykel, seramik, fotoğraf, özgün baskı, gravür v.b. sayılabilir. plastik sanatlar yontu, seramik gibi üç boyutlu olan sanatlar. plastik sanatlar ,heykel, seramik gibi üç boyutlu olan sanatlar.
Görsel sanatlar, güzellik ve zevkle ilgilenen sanatlar için kullanılır. Bu terim ilk defa Fransızcada beaux arts olarak, resim, heykel, baskı gibi görsel sanatları tanımlamak için kullanılmıştır. Günümüzde daha çok, klasik veya akademik sanatla bağlantılı olan geleneksel görsel sanatlar anlamına gelir. Görsel sanatlar göze hitap eden ürünler ortaya çıkaran sanatlardır. Görsel sanatlar insanda heyecan ve hayranlık uyandıran sanatlar. Bu sanatlar ruh ve duyguyu ilgilendiren sanatlardır.
Resim sanatı ve alt dalları:
1- Soyut 2- Natürmord 3- Figüratif 4- Nü (Çıplak) 5- Portre 6- Slayt 7- Duvar Boyama
Güzel sanatlar genel olarak resim, şiir, tiyatro, mimari, heykel ve müzik gibi insanlarda bir zevk duygusu uyandıran sanatlara verilen genel bir isimdir. Dünya genelinde yapılan, uygulanan güzel sanatlar analiz edildiğinde bu sanat dallarının temel gayesinin güzel olan şeyleri ifade etmek olduğu görülmektedir. İnsanlar güzeli ifade etmek adına farklı yöntemlere başvurduklarından dolayı zaman içerisinde güzel sanatların dalları meydana gelmiştir.
Yüzünüzü görmek için aynaya bakarsınız, ruhunuzu görmek için sanat yapıtlarına bakarsınız. George Bernard Shaw